Haberler

12

Nisan

2024

Gabar’da Yeni Rekor! 40 Bin Varil Günlük Üretime Ulaştık

Gabar’da Yeni Rekor! 40 Bin Varil Günlük Üretime Ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar Şırnak Gabar Dağı Bölgesinde günlük 40 bin varil üretime ulaştığımızı açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar, Genel Müdürümüz Ahmet Türkoğlu ve bazı Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Ramazan Bayramının ikinci günü Şehit Aybüke Yalçın sahasını ziyaret ederek çalışanlarla bayramlaştı. Bayraktar burada yaptığı açıklamada 33 kuyuda petrol üretiminin toplamda 40 bin varil günlük üretimi geçtiğinin müjdesini verdi. Yurt içi üretim miktarının günlük 100 bin varil üzerinde seyrederek Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını da belirtti.
Türkiye Petrollerinin Şehit Aybüke Yalçın ve Şehit Esma Çevik petrol sahalarındaki çalışmaları yerinde görmek ve çalışanlarla bayramlaşmak için bölgede bulunduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye'de en kaliteli ve en çok petrolün üretildiği tarihi bir güne şahitlik ettiğimizi vurguladı.  

Yıl Sonu Hedefi: Günlük 100 Bin Varil Petrol

Türkiye’de günlük petrol üretimin toplamda 100 bin varili geçtiğini belirten Bayraktar, Gabar’da 2024 sonu hedefinin 100 bin varile çıkmak olduğunu aktardı. Gabar’da kuyu başı ortalama üretiminin 1200 varili geçtiğini belirten Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını düşürme yolunda yıl sonuna kadar 95 kuyu ile Gabar’da 100 bin varil günlük üretim hedefine ulaşmış olacağız ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sizler İnanıyorum ki Günlük 100 Bin Varil Hedefine En Kısa Zamanda Ulaşacaksınız”

Gabar’daki incelemelerine ilişkin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Bayraktar, "Bugün bizim için ayrı bir bayram. Hamdolsun bugün 33 kuyuda 40 bin varilin üzerine ilk kez çıktık. İnşallah zatıalinizin koyduğu 100 bin varil hedefine bu yıl sonuna kadar ulaşmak için gece gündüz burada yaklaşık 3 bin kişilik bir ekip, güvenlik güçlerimiz hep beraber çalışıyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulaşılan üretim seviye için şahsı, ailesi ve milleti adına emeği geçen herkese tebriklerini ilettiği konuşmada şu sözlere yer verdi:
"Günlük 100 bin varil hedefine inanıyorum ki en kısa zamanda ulaşacaksınız. Çünkü sizin idealleriniz var ve bu ideallerden şu ana kadar hiç taviz vermediniz ve her geçen gün de bu hedefe doğru yürüdünüz, yürüyorsunuz. İnanıyorum ki Gabar bu işin artık mühendisi olacak ve petrol üretiminde inşallah en kısa zamanda bu hedefe varmak suretiyle bizim gücümüze güç, milletimizin iradesine farklı bir irade koyacaksınız. Gabar'da inşallah istihdamı daha da artıracaksınız. Şu anda milletvekili arkadaşlarım ve tüm işçi kardeşlerim el ele vermek suretiyle buranın zenginliğine zenginlik katacaksınız. Sizleri gözlerinizden öpüyorum, bu mübarek bayram gününde en kalbi duygularla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sizleri Allah'a emanet ediyorum."