Haberler

20

Mayıs

2024

Petrol ve Gaz Mühendisliği Öğrencileri 19 Mayıs’ı Gabar’da Kutladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ile birlikte Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin petrol ve gaz mühendisliği bölümlerinden 19 öğrenciyle 19 Mayıs’ta Gabar’ı ziyaret ederek, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Ziyarette, TPAO Yönetim Kurulu Üyeleri; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin ve TPİC Genel Müdürü Halim Çakmak da yer aldı.

Şehit Esma Çevik Sahası’nda öğrencilerle birlikte incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, keşif sürecini ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığına giden yolda Gabar’ın önemini anlattı. Şu anda günlük 42 bin 500 varil üretim gerçekleştirildiğini ifade eden Bayraktar, üretimin Haziran ayında 50 bin, yıl sonunda ise günlük 100 bin varile ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Öğrencilerden mezuniyetlerinden sonra bu mücadelede yer almalarını isteyen Bayraktar, “Sizlerin de bize katacağı güçle enerji bağımsızlığı yolunda daha emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Öğrenciler ise Bakan Bayraktar ve TPAO Genel Müdürü Türkoğlu’na, ziyaretin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade ederek Türkiye’nin en önemli petrol merkezini görme imkânı verdikleri için teşekkür ettiler.